WIELKA KOALICJA FWR

Forum koalicji FWR

#1 2008-04-02 15:57:52

MysticalWarrior

Obcy

Pomoc Osadnikom - pytania, sugestie, komentarze

Temat służy wszelkim rozmowom na temat akcji Pomoc Osadnikom. W pozostałych tematach o akcji PO proszę NIE OFFTOPOWAĆ! Cokolwiek macie do powiedzenia - to właśnie jest odpowiednie miejsce.

#2 2008-04-04 08:45:28

Niszczyciel25

Sojusznik

Punktów :   

Re: Pomoc Osadnikom - pytania, sugestie, komentarze

T o w takim razie mam pytanie, jeśli nie będę w stanie przesłać surowców do osadnika podanego przez Ciebie na rzecz POMOC z przyczyn osobistych typu nie mam dostępu do kompa, bądź nie zdążę lub mam za daleko. Za takie rzeczy mam być karany mimo tego że nie mogłem tego zrobić. W takim razie rada sojuszu nie ma wyrozumiałości dla pozostałych graczy.
Co jeśli osiągnę 3 gwiazdki, zostanę wydalony z sojuszu??? Wiadomo że niektórzy gracze nie mogą siedzieć 24/h....
Więc jeśli nie zdążą bądź mają za daleko i surowce nie zdążą na czas to nie jest ich wina. Mimo tego że jeśli chcą grać w naszym, sojuszu i dążyć do cudu, powinni mieć to na uwadze.
Jaka jest Wasza opinia.

Główna myśl tematu:
Czy gracze którzy nie biorą systematycznego udziału w akcjach Pomoc Osadnikom, powinni być karani

#3 2008-04-04 09:14:47

MysticalWarrior

Obcy

1. Jak nie podeślesz surki, bo nie miałeś czasu/dostępu do kompa itp. to niestety, ale otrzymujesz gwiazdkę. Nawet mnie się zdażyło zapomnieć i nie mieć czasu, dlatego zarobiłem gwiazdkę. Nie może być inaczej, bo nie jestem w stanie zweryfikować przyczyn niewysłania składki. Raczej ciężko, żeby 3 razy zdarzało Ci się nie być na kocie przez cały dzień, żeby nie mieć sekundki na wysłanie handlarzy. Jak ktoś nie płaci 3 razy (i to przeważnie są osoby, które nie płacą kilka dni z rzędu) to moim zdaniem olewa sprawę i nie zasługuje na przydzielenie pomocy.

2. Jak osiągniesz 3 gwiazdki, to nie zostanie Ci przydzielony termin PO.

3. Handlarze mają cały dzień na dojście, PMa z namiarami wysyłam zawsze jakoś przed południem, nawet jak ktoś wyśle o 23:59 to gracz otrzymujący pomoc będzie to widział i uwzględni w raporcie (nawet, jak surka przyjdzie następnego dnia rano). Więc bez shiz, dla mnie liczy się to, że ktoś chce się dzielić surowcami - i za to również otrzyma pomoc

4. Powinni być karani, ponieważ karą będzie tylko i wyłącznie nie dopuszczenie do akcji PO. A poza tym gracz może dalej grać zespołowo, wysyłać deff, być może płacić inne składki czy, tak jak sugerujesz Niszczycielu, walczyć o cud.

Chyba dość jasno to wyjaśniłem

Ostatnio edytowany przez MysticalWarrior (2008-04-04 09:16:14)

#4 2008-04-05 14:11:28

Gacek682

Sojusznik

Punktów :   

Ja mam pytanko. Ta składka jest od razu na 3 osadników czy tylko na 1 ?

#5 2008-04-05 18:10:52

MysticalWarrior

Obcy

co prawda odpowiedziałem Ci już w PMie, ale nie Ty pierwszy o to pytasz, więc załapuje się to do FAQ.

składka jest jednorazowa przy stawianiu każdej nowej osady i trwa jeden dzień (od mniej więcej południa do północy). a ilu osadników się za to wybuduje, to już zależy od tego, ile osób wyśle składkę.

#6 2008-04-07 16:57:33

rogal

Sojusznik

Punktów :   

witam,mam tylko w tym temacie jedno zasadnicze pytanie,
-my maluczcy wyrobnicy w tym sojuszu systematycznie i na każde wezwanie wysyłamy surkę na osadników dla wytypowanych,przejrzałem listę tych którzy nie wysyłają ,mają po trzy gwiazdki,może niektórzy wiecej,czołówke stanowią ci którym my maluczcy wysyłaliśmy surkę i co TERAZ MAJą NAS W D.....(cenzura).Wysyłałem i jeżeli będzie takie polecenie to bąde wysyłał ale nie lubię jak ktoś mnie robi w balona,ale grałem już na innych serwerach w różnych sojuszach i rozbudowa osad zależała przede wszystkim od inwencji i pomyślunku samego gracza a nie ukrytego haraczu na sprytnych i cwanych graczy.Może sobie tym zaszkodzę ale podejrzewam,że tak jak ja myśli wielu.pozdrawiam

#7 2008-04-07 18:11:58

Kaczor123

Sojusznik

Punktów :   

Ja tam nie narzekam,ktos potrzebuje pomocy to wysylam tyle ile prosza...to nic nie kosztuje,jedynie jak dla mnie ok 1/50 mojej produkcji na godz:)A ze ktos tam nie wysle to juz jego problem,nie kazdy sie tego stosuje,niestety....Bedzie dobrze:)

#8 2008-04-07 18:13:04

g-rey

Moderator

Punktów :   

No i ja dorzuce swoje pytanie.Mianowicie czy akcja PO dotyczy tylko budowy drugiej osady? a co do rogala to ma w 100% racje bo czesto jest tak ze gracze ktorzy otrzymali juz skladke poprostu maja juz to w pupie.

#9 2008-04-07 19:22:57

claymore666

Sojusznik

Punktów :   

myślę że może tak być jak piszecie - sam sobie tak pomyślełem...

...jeśli można ( sorry za offtop ) DZIęKUJę WSZYSTKIM CO POMOGLI MI W BUDOWIE OSADNIKóW !!!!

Do końca programu będę wpółacał daną składkę, a jak ktoś postępuje tak jak piszecie to śmiem nazwać go NOOBEM !!! I zapraszam noobów na atak na mnie )))

pzdr

Ostatnio edytowany przez claymore666 (2008-04-07 19:24:11)

#10 2008-04-07 21:40:34

MysticalWarrior

Obcy

zgadzam się z Rogalem - wstyd, że Ci, którzy dzięki PO szybko i sprawnie - bez obciążania eko i straty czasu - wyszkolili swoich osadników, teraz składki trzy razy nie zapłacili. pomocy przy budowaniu trzeciej osady w każdym razie nie dostaną.

Powiem tak: jestem za tym, żeby akcja PO trwała do momentu, aż nie będzie płacić ponad połowa sojuszu, bo to będzie mijało się z celem. a kto dużo atakuje i grabi - szybko się rozwija - to może zdąży postawić trzecią osadkę. ja się powoli do tego przymierzam

pozdro!

Ostatnio edytowany przez MysticalWarrior (2008-04-07 21:46:10)

#11 2008-04-07 22:40:49

Gacek682

Sojusznik

Punktów :   

Faktycznie to jakoś dziwnie działa. Ja jakoś ani razu nie zapomniałem komuś wysłać surki Poza tym ok 100 każdego surowca to chyba nie jest jakaś kolosalna cena (w sojuszu nic nie ginie tylko zmienia właściciela:))

#12 2008-04-08 11:01:01

desin

Obcy

Ja raz zapomnialam wyslac wiec mysle ze gracz VanzRafi sie na mnie nie obrazi i wysle do mnie te surowce jesli bedzie chcial ma takie prawo ze ja mu poprostu wysle teraz te surowce.Wielu z naszego sojeszu ma problemy problem polega na tym ze wiekrzosc z nas nie czyta postow ktore pisza inni tylko klikaja aby im nie mrugalo ja mam nadzieje ze ten moj post przeczytaja wszystcy.Tak na prawde to wiekszosc graczy z naszego sojuszu i nie tylko chce aby kazdy pomogl jej militarnie i gospodarczo lecz jak ktos inny potrzebuje pomocy to ta osoba nie wysyla deffa ani np.Pomocy Osadnikom bo uwaza ze to jest nie potrzebne.Jak by ktos nie wyslalby jej/jemu surowcow lub deffa to wielka obraza majestatu.Wiec ja mysle ze ktos z rady zdecyduje ze jak ktos ma powyzej jednej dwoch * to jej/jego prosba zostanie zignorowana jak on/ona zignorowala innego gracza np.desin nie wyslala surowcow 2 lub 3 razy to jak ja naprzyklad prosze o 09.04.2008 roku to wysylaja mi te osoby ktorym ja wyslalam lub nie wysyla nikt (to jest kara ze ktos nie umie wspolpracowac z wieksza iloscia gropy).Dziekuje prosze skomentowac moj post???

#13 2008-04-08 13:48:51

Gacek682

Sojusznik

Punktów :   

Kiedyś byłem w sojuszu takim że nie trzeba było grozić komuś wywaleniem itp żeby coś wysłał. Po prostu pisało się na forum np. potrzebuje zboża albo surki na osadników i każdy wysyłał bez problemu. Poza tym jak już gdzieś wcześniej pisałem składki na PO są bardzo małe. Po ok.100 każdego surowca. Nie wiem w czym problem. Ja mam produkcję 11292 surki na 12h (licząc tak jak była kiedyś sonda + zawsze z farmienia się zarobi) więc nie widzę problemu żeby komuś posłać 400 a mając 2 wiochy eko jest przecież większe.
PS. Może ktoś napisać kto już skorzystał z pomocy na ile osadników mu starczyło?

#14 2008-04-08 16:11:56

Leto

Administrator

Punktów :   

Na ile się zorientowałem , to zrzuta wynosi około 40 000, czyli starcza to na 1,5 osadnika. Całkiem nieźle.
Ci co dostali składke , a teraz nie wysyłają wykazują się krótkowzrocznością, głupotą i bezczelnościa.
Jeśli tak postępują przy składce to może tak samo zrobią przy defie ?
Jeśli możesz Mystic to wychwyć tych , którzy tak zrobili. Bedziemy mieć na nich oko. Może defa też nie wysyłają ?
Redukcja przyda się. Może kolejni gracze będą bardziej obowiązkowi.

#15 2008-04-08 17:38:16

rogal

Sojusznik

Punktów :   

witajcie,widzę,że poruszyłem ważny temat,ja też uważam ,że cel PO jest słuszny i potrzebny,tylko wkurza mnie fakt,że tak jak napisaliście powyżej przecież to jest tylko trochę ponad 400surki,a dla niektórych to jest problem(albo zapomnienie-polecam lecytynkę) ,przecież po to jest sojusz aby sobie pomagać,w innym sojuszu na innym serwerze był pomysł budowania u jednego z graczy wojska off i co wysyłali na początku wszyscy,potem już tylko ponad połowa,a na koniec już tylko niektórzy solidnie wypełniający ustalenia Rady Sojuszu,zapał w narodzie gaśnie powoli,dlatego uważam,że potrzebny jest wstrząs ze strony władz sojuszu,,bo tak jak napisał desin,teraz zapominają niektórzy o wysyłaniu na akcję PO,a gdy będzie zagrożenie to zapomną albo oleją wysłanie woja na deffa,pozdrawiam

Stopka forum

RSS